Ειδήσεις

Εργασία στον χρηματοοικονομικό τομέα: 5 ιδιότητες που εξασφαλίζουν επιτυχία στη δεκαετία του 2020

Εάν επιχειρείτε να ενταχθείτε στον κόσμο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δεν πρόκειται να βγείτε χαμένοι, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς κλάδους. Για να τα καταφέρετε ωστόσο προϋπόθεση αποτελεί η κατοχή ορισμένων κρίσιμων ιδιοτήτων. Τι είναι αυτό που οφείλει να διαθέτει κανείς για να σταθεί και να αναδειχθεί επιτυχώς εντός ενός κλάδου που επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στον ίδιο τον πυρήνα της οικονομικής δραστηριότητας; 

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι γεμάτος με ευκαιρίες για ανάπτυξη και επιτυχία, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδου οργανισμού. Η Aegean Equity απαρίθμησε 5 δεξιότητες ζωτικής σημασίας, καθώς και μυστικά που μπορούν να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητές σας για επιτυχία και να σας ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. 

1. Ευελιξία, προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα

Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι ένας κόσμος σε συνεχή κίνηση. Κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη και η λίστα της ημερήσιας διάταξης αλλάζει διαρκώς. Η καινοτομία και η εμφάνιση νέων επιχειρήσεων καθιστούν την αγορά ένα ευμετάβλητο πεδίο. Η ευελιξία στις αλλαγές είναι μια ικανότητα που εκτιμάται ιδιαίτερα, ειδικά σε μια εποχή όπως η δική μας, όπου η τεχνολογία μεταβάλλεται διαρκώς και δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Εάν δεν είστε σε θέση να προσαρμοστείτε, είναι δύσκολο για σας να αναπτυχθείτε και ενδέχεται να μείνετε πίσω. Η επιτυχία στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετίζεται με την ανθεκτικότητα και την αντοχή καθενός και καθεμίας. Τα δυσμενή γεγονότα θα συμβαίνουν διαρκώς, έτσι θα πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε σε απροσδόκητες εξελίξεις. 

2. Ικανότητες πωλήσεων

Η κατοχή βασικών ικανοτήτων πωλήσεων θα ενισχύσει τις ικανότητές σας να επηρεάσετε τους πελάτες σας και να τους οδηγήσετε στην επίτευξη των επιθυμητών στόχων και αποτελεσμάτων. Ένα γενικό σύνολο δεξιοτήτων πωλήσεων περιλαμβάνει τις ικανότητες της ενεργητικής ακρόασης, της ανθεκτικότητας, της εκδήλωσης ενσυναίσθησης, της αυτοπαρακίνησης, της υποβολής των σωστών ερωτήσεων και της δημιουργίας εμπιστοσύνης. Τέτοιες δυνατότητες θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε τις ανάγκες των πελατών και να μπορέσετε να ανταποκριθείτε σε αυτές, κάτι που είναι από μόνο του κατόρθωμα τόσο σε προσωπικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

3. Ερευνητικές & αναλυτικές ικανότητες

Μια άλλη πρωταρχική ικανότητα που μπορεί να διευρύνει τις δυνατότητές σας αποτελεί η ερευνητική και αναλυτική ικανότητα. Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, η έρευνα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς συνεισφέρει στον εντοπισμό σχετικών πληροφοριών που μπορεί να αποτελέσουν κλειδί για την επιτυχία. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας την πορεία μιας συγκεκριμένης μετοχής ή τις κινήσεις του ανταγωνισμού, ένας εργαζόμενος διαθέτει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει επιτυχώς τις ανάγκες ενός πελάτη. 

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης δεν αποτελεί απλή υπόθεση, ωστόσο με το που επιτευχθεί, οι πελάτες αναπτύσσουν εκτίμηση για τις ικανότητες σας και εμπιστεύονται την κρίση σας. 

4. Να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα της αγοράς

Στη σύγχρονη εποχή, όπου το διαδίκτυο είναι ουσιαστικά διαθέσιμο για δισεκατομμύρια άτομα, η εύρεση ειδήσεων δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Εάν δεν καταφέρετε να μείνετε ενημερωμένος σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς, ο ανταγωνισμός θα σας προσπεράσει. Ένας επιτυχημένος επαγγελματίας ή μια επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα πρέπει να διαθέτει πολύπλευρη ενημέρωση και εκπαίδευση καθώς και εξοικείωση με τις τρέχουσες εξελίξεις. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε οι πρώτοι που θα κοινοποιείτε ουσιαστική ενημέρωση, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοπιστία του εαυτού σας και του brand σας. 

5. Επωφεληθείτε από την αναδυόμενη τεχνολογία

Την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία έχει προχωρήσει απίστευτα στους περισσότερους τομείς της ζωής. Ο οικονομικός κόσμος δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχει ενσωματώσει αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες. Αυτές περιλαμβάνουν την ύπαρξη εφαρμογών όπως το mobile banking και investing, που επιτρέπουν στα άτομα να πραγματοποιούν συναλλαγές από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή. Η επιτυχημένη παρουσία στη σύγχρονη αγορά προϋποθέτει την εντατική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα chatbots κατά την αλληλεπίδραση με τους πελάτες καθώς και άλλες καινοτομίες. 

Kαθώς οι σύγχρονες καινοτομίες ενισχύουν την παραγωγή γρήγορων αποτελεσμάτων, είναι απαραίτητο να τις εντάξετε στο οπλοστάσιό σας εάν επιθυμείτε να ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό. Έτσι θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο, ενώ θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες των πελατών σας με απλούστερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

 

Η Aegean Equity είναι διορισμένος συνδεδεμένος αντιπρόσωπος της BCM Begin Capital Markets CYLtd (εφεξής "BCM"), όπως ορίζεται στο άρθρο 29 του νόμου για τις Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων και άλλων διατάξεων (νόμος 3606/2007), η οποία είναι πλήρως αδειοδοτημένη και ρυθμιζόμενη εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), με αριθμό άδειας ΚΕΠΕΥ 274/15, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες συναλλαγών παγκοσμίως. Ο αριθμός εγγραφής της Aegean Equity είναι HE 150323701000.

 

 

Προειδοποίηση κινδύνου: Οι συμβάσεις CFDs είναι πολύπλοκα προϊόντα και ενέχουν υψηλό κίνδυνο ραγδαίας απώλειας χρημάτων λόγω της μόχλευσης. 92.38% των λογαριασμών των επενδυτών λιανικής υφίστανται απώλειες κεφαλαίων όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω CFDs με τον συγκεκριμένο πάροχο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε αν κατανοείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβάσεις CFDs και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά στον υψηλό κίνδυνο απώλειας των κεφαλαίων σας.

Νομικά: GTA GT Single Member P.C. (εφεξής "GTA GT") *(ex Aegean Equity Single Member P.C.) είναι εγγεγραμμένος συνδεδεμένος αντιπρόσωπος της BCM Begin Capital Markets CY Ltd, μιας Κυπριακής Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με άδεια ΚΕΠΕΥ αρ. 274/15. Η GTA GT είναι εγγεγραμμένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), η οποία είναι η ρυθμιστική αρχή στην επικράτεια της Ελλάδας.
Παρακαλώ βρείτε εδώ Δήλωση Απορρήτου

Προειδοποίηση κινδύνου: Οι συμβάσεις CFDs είναι πολύπλοκα προϊόντα και ενέχουν υψηλό κίνδυνο ραγδαίας απώλειας χρημάτων λόγω της μόχλευσης. 92.38% των λογαριασμών των επενδυτών λιανικής υφίστανται απώλειες κεφαλαίων όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω CFDs με τον συγκεκριμένο πάροχο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε αν κατανοείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβάσεις CFDs και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά στον υψηλό κίνδυνο απώλειας των κεφαλαίων σας. Παρακαλώ βρείτε εδώ Δήλωση Απορρήτου.